ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

image

Αποστολία Στέκα

Γεννήθηκε το 1977 στο Βόλο, είναι έγγαμη και μητέρα 2 παιδιών. Ο αθλητισμός την κέρδισε από μικρή ηλικία και από 6 χρόνων ασχολήθηκε με το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής στον Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου. Ήταν μέλος της αγωνιστικής ομάδας με συμμετοχές στο πρωτάθλημα βορείου Ελλάδος και αξιόλογες εμφανίσεις.

Στην ηλικία των 11 χρόνων αποφασίζει να αλλάξει άθλημα και επιλέγει τις καταδύσεις, όπου και διαπρέπει.

Μέλος της εθνικής ομάδας επί σειρά ετών (1990-1995) με συμμετοχές και νίκες σε διεθνείς αγώνες (3η θέση Φινλανδία 1992, 1η θέση Ελλάδα 1994) καθώς επίσης και Βαλκανιονίκης (3η θέση 1992, 3η θέση 1994).

Πρωταθλήτρια Ελλάδος επίσης επί σειρά ετών (2η θέση 1989, 3η θέση 1990, 1η θέση 1991, 3η θέση 1992, 2η θέση 1993, 1η θέση 1994).

Το 2002 αποφοιτά από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με κύρια ειδικότητα στην κολύμβηση και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος προπονήτριας καταδύσεων Β΄ κατηγορίας

Το 2010 ξεκινάει το πρωτοποριακό πρόγραμμα aqua aerobic στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας και το κάνει γνωστό στο ευρύτερο κοινό του Βόλου.

Από το 2011 είναι προπονήτρια του Αθλητικού Συλλόγου Βόλου «ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» και εισάγει με τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Επαμεινώνδα Αναγνώστου το επίσης πρωτοποριακό πρόγραμμα της βρεφικής – νηπιακής κολύμβησης (baby swimming) στα κολυμβητήρια του Βόλου.

Είναι επίσης προπονήτρια κλασικής κολύμβησης στα τμήματα των ακαδημιών του συλλόγου.

Εργάστηκε ως προπονήτρια καταδύσεων στον Ν.Ο.Β.Α. (2000-2012), όπου οι αθλητές της παίρνουν μέρος σε πανελλήνιους αγώνες και διεθνείς ημερίδες με σημαντικές διακρίσεις.

Έχει εργαστεί ως αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής(2006) και ωρομίσθια (2008, 2009, 2010) στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς επίσης και σε προγράμματα μαζικού αθλητισμού του δήμου Νέας Ιωνίας – Βόλου.

Τα έτη 2002-2003, 2007–2008 διεύθυνε σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τα προγράμματα αναζήτησης και καλλιέργειας νέων ταλέντων – αθλητών στο Βόλο.

Το 2010 μετέβη στην Κολωνία της Γερμανίας, όπου μετά από παρακολούθηση σεμιναρίων και επιτυχή εξέταση εξειδικεύτηκε περαιτέρω και απέκτησε το δίπλωμα πιστοποιημένου προπονητή στην παιδική – βρεφική – νηπιακή κολύμβηση (baby swimming), στην αεροβική άσκηση στο νερό (aqua aerobic), στην άσκηση στο νερό για έγκυες γυναίκες (Aqua training Pre+postnatal), καθώς και στο Aqua Pilates.

Είναι διπλωματούχος επαγγελματίας ναυαγοσώστης καθώς επίσης και κριτής καταδύσεων, υδατοσφαίρισης και συγχρονισμένης κολύμβησης.

Έχει λάβει μέρος σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων και είναι πιστοποιημένη προπονήτρια από την GR.A.F.T.S. Hellas.

image

Αλεξάνδρα Κωνσταντά

Γεννήθηκε στις 27 Μαΐου 1975 είναι έγγαμη και μητέρα ενός παιδιού. Αποφοίτησε το 2000 από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στην κολύμβηση και είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος προπονήτριας κολύμβησης Β΄ κατηγορίας, ενώ έχει μετεκπαιδευτεί στον συμπεριφορισμό (ΑΒΑ) στο κέντρο ημερήσιας αποκατάστασης για παιδιά με αυτισμό «Μίτος της Αριάδνης».

Υπήρξε αθλήτρια κολύμβησης με συμμετοχές σε τελικούς πανελληνίων πρωταθλημάτων κολύμβησης, καθώς επίσης και αθλήτρια υδατοσφαίρισης – κατηγορία Α2 (Ν.Ο.Β.Α.), και αθλήτρια υδατοσφαίρισης στον ΟΕΑ-ΝΑΒ.

Προπονήτρια κολύμβησης τα τελευταία 19 χρόνια στα παρακάτω σωματεία: Α.Ο. Νηρέας Χαλανδρίου, Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Δήμου Μεταμορφώσεως, Α.Ο. Ζηρίδης, Γ.Σ. Πετρούπολη, Α.Ο. «Ωκεανός», ΟΕΑ-ΝΑΒ.

Από το 2015 είναι προπονήτρια κλασικής κολύμβησης προαγωνιστικής κατηγορίας του Αθλητικού Συλλόγου Βόλου «ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ».

Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια καθώς επίσης και ως υπεύθυνη κολύμβησης σε κατασκηνώσεις και sportcamps και σε προγράμματα κολύμβησης για παιδικούς σταθμούς.

Είναι κριτής κλασικής – συγχρονισμένης κολύμβησης.

image

Δημήτριος Λιάπης

Γεννήθηκε στις 19 Μαΐου 1972, είναι έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού. Είναι πτυχιούχος της σχολής Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με κύρια ειδικότητα στην κολύμβηση και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή κολύμβησης Β΄κατηγορίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» στην κατεύθυνση «Πρόληψη – Παρέμβαση – Αποκατάσταση», καθώς επίσης και διπλωματούχος Κριτής κολύμβησης Γ΄κατηγορίας και διπλωματούχος ναυαγοσώστης.

Ως προπονητής έχει εργαστεί στα παιδικά τμήματα του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου (1996-1998) και στα τμήματα τεχνικής κολύμβησης του ΟΕΑ/ΝΑΒ (2000-2008).

Από το 2011 είναι προπονητής κλασικής κολύμβησης στον Αθλητικό Σύλλογο Βόλου «ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» στα τμήματα της προαγωνιστικής κατηγορίας και επιλέκτων.

Έχει λάβει μέρος σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων και έχει εργαστεί ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση (2003-2010), καθώς επίσης και ως γυμναστής σε προγράμματα μαζικού αθλητισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας – Βόλου (1999-2015) και ως επαγγελματίας ναυαγοσώστης στο κολυμβητήριο «Βασίλης Πολύμερος» της Νέας Ιωνίας Βόλου.

image

Κωνσταντίνος Βαρδαλής

Γεννήθηκε στις 12 Μαΐου 1985 και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2010), με ειδικότητα στον υγρό στίβο – κωπηλασία.

Υπήρξε αθλητής της κωπηλασίας με συμμετοχές στην εθνική ομάδα και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων κάτω των 23 ετών, στο Πόζναν της Πολωνίας και Πανελληνιονίκης επί σειρά ετών με σημαντικότερες διακρίσεις:

1η Πανελλήνια Νίκη στο 4Χ ΕΛ ΒΑΡΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (2004)

2η Πανελλήνια Νίκη στο 4+ ΑΝΔΡΩΝ (2006)

3η Πανελλήνια Νίκη στο 4+ ΑΝΔΡΩΝ (2008)

Από το 2011 είναι προπονητής κλασικής κολύμβησης στον Αθλητικό Σύλλογο Βόλου «ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» στα τμήματα εκμάθησης μικρής πισίνας και στις ακαδημίες.

Είναι επίσης προπονητής κωπηλασίας πρωταγωνιστικής κατηγορίας (ΟΕΑ-ΝΑΒ).

Έχει λάβει μέρος σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων, πιστοποιημένος προπονητής από την GR.A.F.T.S. Hellas και έχει εργαστεί ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και σε γυμναστήρια.

Είναι κάτοχος διπλώματος ναυαγοσώστη.